Çağatay Akman Kimdir? Yaşı, Nerelidir, Kaç Yaşında, Boyu Kaçtır? - Kimdir Bu Ya Height Weight

Çağatay Akman Kimdir? Yaşı, Nerelidir, Kaç Yaşında, Boyu Kaçtır?


Çağatay Akman (d. 31 Temmuz 1998, Çankırı), Türk şarkıcı.

Çağatay Akman, 12 Haziran 2016'da yayımlanan "Gece Gölgenin Rahatına Bak" şarkısı ile tanındı. 8 Haziran 2017'de "Sensin Benim En Derin Kuyum" adlı şarkısını yayımladı. 14 Eylül 2017'de "Bizim Hikaye" adlı şarkısını yayımladı. Şarkı, Bizim Hikaye dizisinin jenerik müziği olarak kullanıldı. 15 Şubat 2018'de ise "Yüreğim Davacı" adlı şarkısını yayımladı. 21 Temmuz 2018'de "Çek Silahını Daya Göğsüme" adlı şarkısını yayımladı. Ayrıca gitar çalabilen Çağatay Akman, müzikal kariyerinin yanı sıra Bizim Hikâye dizisinin 12. bölümünde konuk oyuncu olarak rol aldı. Çağatay Akman, ayrıca 44. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan" kategorisine aday gösterildi.

Çağatay Akman, Zeo Jaweed'in yönledirmesiyle 2645 Records aracılığıyla 12 Aralık 2016'da "Gece Gölgenin Rahatına Bak" adlı şarkısını çıkardı. Şarkının sözlerini Çağatay Akman ve Koray Albayrak yazdı. Şarkı, YouTube'da 1 haftada 14 milyon kez, 1 ay sonunda da 106 milyonluk izlenme sayısına ulaştı.Daha sonra videonun izlenme sayısı 240 milyonu geçti.

"Gece Gölgenin Rahatına Bak", İsrailli müzik grubu Anna RF'ten alıntı yapılmakla suçlandı ve yayından kaldırıldı. Çağatay Akman, konuyla ilgili olarak şarkının Güllü'nün "Seni Rüyamda Görsem" şarkısının bestecisi Mehmet Ali Sezer'e ait olduğunu ve Türkiye'den çalınan bir şeyi Türkiye'ye geri getirdiğini söyledi ve şarkının telif haklarını Mehmet Ali Sezer'den satın aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Anna RF, şarkının orijinal bestesinin kendilerine ait olduğunu ve Mehmet Ali Sezer ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını iddia etti. 19 Haziran 2017'de şarkı YouTube'da tekrar yayımlanmaya başladı.

Çağatay Akman, Instagram hesabından "Sensin Benim En Derin Kuyum" adlı şarkısının çıkış tarihini 9 Haziran olarak açıkladı. 9 Haziran 2017'de şarkının klibinin yayımlandığı ve 1 saat içerisinde 100 binden fazla izlendiği açıklandı. Söz ve müziği Çağatay Akman ve Ahmet Hatipoğlu'na ait olan şarkının klibini Yekta Özbilen yönetti. "Sensin Benim En Derin Kuyum" 2017'de YouTube'da en çok izlenen videolardan biri oldu.

Aynı zamanda Bizim Hikaye dizisinin jenerik müziği olan "Bizim Hikaye" şarkısının çıkış tarihi 14 Eylül 2017 olarak açıklandı. 14 Eylül 2017'de 2645 Records YouTube kanalından şarkının video klibi yayımlandı. Sözleri Çağatay Akman ve Abdullah Özdoğan tarafından yazılan şarkının klibini Yekta Özbilen yönetti. Çağatay Akman ayrıca 44. Altın Kelebek Ödüllerinde "En İyi Çıkış Yapan" kategorisinde aday gösterildi.

Çağatay Akman'ın 4. single'ı "Yüreğim Davacı"nın ilk olarak 15 Şubat 2018'de 22. bölümü yayımlanacak olan Bizim Hikaye dizisinde dinlenebileceği, şarkı görücüye çıktıktan sonra resmî YouTube kanalından yayımlanacağı açıklandı. Aynı tarihte video klibi YouTube'da yayımlanan şarkının sözleri Ahmet Hatipoğlu'na ait. Klibin yönetmenliği ise Ahmet Can Tekin tarafından yapıldı.

Çağatay Akman, 17 Temmuz 2018'de resmî Instagram hesabından "Çek Silahını Daya Göğsüme" adlı şarkısının 21 Temmuz'da tüm dijital platformlarda olacağını duyurdu. 21 Temmuz 2018'de 2645 Records Youtube kanalında şarkı yayımlandı.Sözleri İlyas Ertürk'e ait olan şarkının klip yönetmenliğini Kemal Başbuğ yaptı.

27 Kasım 2018'de "Ben Ne İnsanlar Gördüm" adlı şarkı şarkısını çıkardı. Daha önce İbrahim Tatlıses'in seslendirmiş olduğu şarkı, Ahmet Selçuk İlkan'ın "Unutulmayan Şarkılar Vol. 2" albümünde yer almaktadır. Ayrıca şarkıya Kubilay Kasap yönetmenliğinde Levent'te bir otelin çatısında klip çekildi ve çekimler yaklaşık 20 saat sürdü.

Doğum Tarihi

31 Temmuz 1998


Burcu

Aslan


Doğduğu Yer

Çankırı, Korgun, Kesecik Köyü


Mesleği

Şarkıcı


Boyu

178 cm


Kilosu

65  kg

Çağatay Akman Kimdir, Çağatay Akman Yaşı, Çağatay Akman Kaç Yaşında, Çağatay Akman Boyu, Çağatay Akman  Kilosu, Çağatay Akman Nereli Kaynak

Comment