Taylor Swift Kaç Yaşında, Yaşı, Doğum Tarihi - Kimdir Bu Ya Height Weight

Taylor Swift Kaç Yaşında, Yaşı, Doğum Tarihi

Taylor Swift Kaç Yaşında (2020 yılı)

30 yaşında

Taylor Swift Kaç Yaşında (2021 yılı)

31 yaşında

Taylor Swift Yaşı (2022 yılı)

32 yaşında

Taylor Swift Kimdir? Boyu, Kilosu, Yaşı ve Fotoğraf Galerisi ...

Taylor Swift Doğum Tarihi

13 Aralık 1989 doğumludur.

Şuna Da Bak: Selena Gomez Kaç Yaşında

Taylor Swift Kimdir

Taylor Alison Swift (d. 13 Aralık 1989), Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı.

Wyomissing, Pensilvanya'da büyüdü ve on dört yaşında Nashville, Tennessee'ye taşındıktan sonra country müzikteki kariyerine başladı. Burada Big Machine Records ile anlaştı ve Sony/ATV Music publishing house ile çalışan en genç söz yazarı oldu. 2006 yılında ilk albümü Taylor Swift'i çıkardı. Albüm Billboard 200'ta beş numaraya kadar yükseldi ve 2000lerde listede en uzun süre kalan albüm oldu. Albümün üçüncü single çalışması "Our Song" ile ABD Hot Country Songs listesinde bir numaraya ulaşan şarkısı kendisi tarafından yazılan ve söylenen en genç şarkıcı oldu. 2008 Grammy Ödülleri'nde "En İyi Yeni Sanatçı" kategorisinde aday gösterildi. İkinci albümü olan Fearless'ı 2008'de çıkardı. Albümdeki "Love Story" ve "You Belong with Me" adlı parçalar listelerde üst sıralarda yer aldı. Fearless 2009'un en çok satan albümü oldu. 2010'da, içlerinden Yılın Albümü'nün de bulunduğu, dört Grammy Ödülü'ü kazandı. Swift bu ödülü kazanan en genç sanatçı oldu. Grammy dışında, Fearless, Amerikan Müzik Ödülleri, ACM ve CMA'de de ödüllendirildi, böylece country müzik tarihinde en çok ödül kazanan albüm oldu.

2010'da sanatçı üçüncü albümü Speak Now'ı çıkardı, albümün üçüncü single çalışması "Mean" iki Grammy kazandı. Sanatçı dördüncü albümü Red'i 2012'de çıkardı, "We Are Never Ever Getting Back Together" ve "I Knew You Were Trouble" adlı single çalışmaları dünya çapında yüksek liste başarısı gösterdi. Swift, 2014 yılında beşinci albümü 1989'nı yayımladı, bu albüm ile müzik tarzını pop müziğe çevirdi. Albüm ile üç Grammy kazandı ve Yılın Albümü ödülünü iki kez kazanan ilk kadın şarkıcı oldu. ''Shake It Off'', ''Blank Space'' ve ''Bad Blood'' single çalışmaları ABD, Kanada ve Avustralya'da bir numara oldu. Altıncı albümü Reputation (2017) ve albümün ilk single çalışması "Look What You Made Me Do" ABD ve Birleşik Krallık'ta listelerde bir numara oldu. Swift son albümüyle birlikte dört albümü de yayımlandığı ilk hafta ABD'de bir milyon kopya satan ilk şarkıcı oldu. Sanatçının yedinci stüdyo albümü olan Lover 23 Ağustos 2019'da Republic Records tarafından yayımlandı. Me! ve You Need to Calm Down singleları ile Billboard Hot 100 listesinde ilk on içerisinde yer alan albüm, çıkış yaptığı ilk haftada üç milyon satış adedine ulaştı ve bu sürede Avustralya, Kanada, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, İspanya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde en çok satan albüm oldu. Albüm ve bünyesindeki singlelar 62. Grammy Ödülleri'nde En İyi Pop Vokal Albümü'ne aday gösterildi.

Swift toplamda 50 milyonu geçen albüm satışı ve 150 milyon single dijital indirmesiyle dünya genelinde en çok satan müzik sanatçılarından biridir. Şarkıcılığın yanı sıra söz yazarlığı ile Nashville Songwriters Association ve Songwriters Hall of Fame tarafından ödüllendirildi. Ayrıca 2015'te Rolling Stone tarafından listelenen Tüm Zamanların En İyi 100 Söz yazarı'ndan biridir. Toplamda 10 Grammy, 1 Emmy, 23 Billboard Müzik Ödülü ve 12 Country Müzik Ödülü kazandı ve 6 Guinness Dünya Rekoru'nu elinde tutmaktadır. Time dergisinin seçtiği dünyadaki en etkili 100 insanından biridir (2010 ve 2015). Forbes dergisinin müzikte en çok kazanan kadınlar (2011-2015), Dünyanın En Güçlü 100 Kadını (2015) listelerinde yer almış, Celebrity 100 (2016) listelerinde bir numara seçildi. Bu listelerde yer alan en genç kadındır.

Müzik dışında oyunculukla da ilgilendi; televizyon dizileri Kanıt Peşinde ve New Girl, sinema filmleri Sevgililer Günü Loraks ve The Giver ve Cats' te yer aldı. Sanat eğitimi, çocuk eğitimi ve doğal afetlerde zarar görmüş kişiler için bağışlar yapmakta; LGBT ve hasta çocuklar için kurulmuş kuruluşları desteklemektedir. Vikipedi

Taylor Swift Kaç Yaşında, Taylor Swift Yaşı, Taylor Swift Doğum Tarihi, Taylor Swift Kimdir

Comment