Şevket Çoruh Kimdir? Boyu Kilosu, Kaç Yaşında?, Nerelidir? - Kimdir Bu Ya Height Weight

Şevket Çoruh Kimdir? Boyu Kilosu, Kaç Yaşında?, Nerelidir?


Şevket Çoruh Kimdir?

Şevket Çoruh, 30 Haziran 1973, İstanbul doğumlu Türk sinema ve dizi oyuncusu.

2006 yılından bu yana Arka Sokaklar adlı dizideki Mesut rolüyle tanınır. İstanbul'da yer alan Baba Sahne'nin kurucusudur. Annesi terzi, babası dolmuş şoförüdür.

Üsküdar’da Taşmektep İlkokulu'nda okuyan Çoruh, 14 yaşından 24 yaşına kadar Maltepe'de yaşadı. Liseyi Kartal Anadolu Lisesinde tamamladı. Liseden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi aldı.

1989 yılından beri çeşitli tiyatro oyunlarında oynamıştır. Adını bir internet firmasının reklamında oynadığı "Kokoreççi" tiplemesiyle duyurdu.

2006 yılından bu yana Arka Sokaklar dizisinde oynamaktadır. Dizide Mesut rolüyle yer almaktadır.

Çoruh, 3 Nisan 2017 tarihinde kendi maddi birikimlerini kullanarak İstanbul Kadıköy'de Baba Sahne adını verdiği tiyatroyu açtı. Tiyatronun açılışında Müjdat Gezen, Türk tiyatrosunda tulûatın simgesi sayılan ve kendisine Münir Özkul'un devrettiği İsmail Dümbüllü'nün fesini Çoruh'a devretti. 2017'de Baba Sahne'de sahnelenen "Bir Baba Hamlet adlı Hamlet uyarlamasında rol arkadaşı Murat Akkoyunlu ile birlikte "Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2018’de Komedi/Müzikal dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü; 22. Afife Jale Ödülleri'nde Haldun Dormen Özel Ödülü'nü aldı.

Şevket Çoruh Yaşı Kaçtır? Kaç Yaşında?

30 Haziran 1973 (47 yaşında) (2021 yılı itibariyle)

Şevket Çoruh Nerelidir?

İstanbul, Türkiye

Şevket Çoruh Boy Kilo

Şevket Çoruh, 1.83 metre boyunda ve 85 kilodur.


Kaynak: Vikipedi

Comment