Wilma Elles Kimdir? Boyu Kilosu, Kaç Yaşında?, Nerelidir? - Kimdir Bu Ya Height Weight

Wilma Elles Kimdir? Boyu Kilosu, Kaç Yaşında?, Nerelidir?



Wilma Elles Kimdir?

Wilma Elles (d. 18 Ekim 1986, Köln), Türk-Alman sinema, dizi, tiyatro oyuncusu ve moda tasarımcısı. Elles, Türk vatandaşlığı aldıktan sonra adını "Aslı Elles" olarak değiştirdiğini açıkladı.

Wilma Elles, beş çocuklu bir ailenin ikincisi olarak Batı Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Köln şehrinde doğdu. Elles'in iki erkek ve iki kız kardeşi vardır. 10 yaşından itibaren okulda tiyatro oyunlarında oynadı ve oyunculuk, gitar, müzik ile dans dersleri aldı. Aynı zamanda Köln Üniversitesi'nde çalışmalar yapmıştır.

2004 yılında Köln'de Theaterschule Celan, Arturo Schauspielschule'den mezun olan Wilma Elles, 2008 yılından Türk Usulü , "The End" ve "Das Weinen davor" adlı sinema filmlerinde başrolde görev almıştır. Kanal D'nin 2010-2013 sezonundaki dizisi Öyle Bir Geçer Zaman ki'de Caroline rolünde oynadı. Çekimlerin başında Türkçe konuşamadığından, daha fazla Türkçe öğreninceye kadar rolünü ezberledi.

Wilma Elles'e, Avrupa Kalite Ödülleri'nde 2011 ve World Consumer Ödülleri'nde 2012 En İyi Kadın Oyuncu ödülü verilmiştir. 2013'te EMÖ En İyi Kadın Oyuncu ve 2015'te Altın Palmiye En İyi Kadın Oyuncu ödülü verilmiştir. Türkiye'yi çok sevdiği bilinen Wilma Elles, Türk vatandaşı olup ve bir Türk ismini adına eklemek istemiştir. Başka kültürlere ilgisinin çok olduğunu bildiren sanatçı, Köln Üniversitesi'nde Siyaset Bölümü'nde İslâm Bilimleri'ni birincilikle bitirmiştir.

Elles, 2013-2014 yılları arasında Gurbette Aşk dizisinde başrol karakteri Helga'yi oynamış ve 2015 yılında Filinta dizisinde Anita diye bir ajanı canlandırdı. 2016 yılında atv kanalında Yeter dizisinde başrol karakteri İdil'i canlandırmıștır. 2019-2020 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde Nadya karakterini canlandıran Wilma Elles, 2020 yılında OnurAkayMedya tarafından "Yılın Annesi" seçildi. Elles'e verilen bu ödül magazin programlarında ve sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı.

Wilma Elles Yaşı Kaçtır? Kaç Yaşında?

18 Ekim 1986 doğumludur.

Wilma Elles Nerelidir?

Köln

Wilma Elles Boy Kilo

Wilma Elles 170 cm boyunda ve 54 kilodur.


Kaynak: Vikipedi

Wilma Elles Kimdir, Wilma Elles Yaşı, Wilma Elles Kaç Yaşında, Wilma Elles Boyu, Wilma Elles Kilosu, Wilma Elles Nereli

Comment