Natalie Portman Kimdir? Yaşı, Nerelidir, Kaç Yaşında, Boyu Kaçtır? - Kimdir Bu Ya Height Weight

Natalie Portman Kimdir? Yaşı, Nerelidir, Kaç Yaşında, Boyu Kaçtır?


Natalie Portman (d. Natali Herşlag; İbranice: נטלי פורטמן‎; 9 Haziran 1981; Kudüs, İsrail) İsrailli-Amerikalı Akademi Ödüllü oyuncu. 14 yaşında, Luc Besson'un Léon adlı filminde oynadığı rolle dünya çapında üne kavuşan Portman, 2005 yılında Closer filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarına aday gösterildi ve aynı dalda Altın Küre ödülünü aldı. 2011 yılında Siyah Kuğu filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscarına ve Altın Küre'ye aday gösterildi. Altın Küre'yi ve Oscar'ı kazandı.

Natalie Portman 9 Haziran 1981 tarihinde, Kudüs'te dünyaya geldi. oyuncu anne ile doktor babanın tek çocuğudur. 3 yaşına geldiğinde ailesi ile birlikte Washington'a taşındılar.

İbranice ve İngilizce'yi anadili gibi konuşabilmektedir. Bunların yanında çeşitli düzeylerde İspanyolca, Fransızca, Almanca , Japonca bilmektedir. Ayrıca Arapça öğrenmektedir.

8 yaşında vejetaryen oldu ve şimdi bir vegandır. 2002 yılında People dergisi tarafından Dünya'nın En Güzel 50 Kadını arasında gösterilmiştir. Portman 2006 yılının Ekim ayında Rothschild ailesinin önemli bir üyesi olan Nathaniel Philip Rothschild'le çıkmaya başlamıştır. İkilinin ilişkisi 2007 yılında sona ermiştir. Black Swan filminde tanımış olduğu balet Benjamin Millepied ile Aleph adında bir çocuk sahibi olduktan sonra 4 Ağustos 2012'de evlenmişlerdir.

Portman, Fransız danseur ve koreograf Benjamin Millepied ile evli ve iki çocuğu var, oğlu Aleph (d. 2011) ve kızı Amalia (b. 2017) ile yaşamaktadır. Çift, Black Swan setinde birlikte çalışırken tanıştıktan sonra 2009'da çıkmaya başladı ve 4 Ağustos 2012'de Kaliforniya, Big Sur'da düzenlenen bir Yahudi töreninde evlendi. Aile, Millepied'in Paris Opera Balesi ile dans direktörü pozisyonunu kabul etmesinin ardından bir süre Paris'te yaşadı ve Portman Fransız vatandaşı olma arzusunu dile getirdi. Şu anda Los Angeles'ta yaşıyorlar.

2010 yılında, Portman Dior ile anlaştı ve şirketin birçok reklam kampanyasında yer aldı.

Doğum Tarihi

09 Haziran 1981


Burcu

İkizler


Doğduğu Yer

Kudüs, İsrail


Mesleği

Oyuncu, Model, film yapımcısı ve yönetmen


Boyu

160 cm


Kilosu

50 kg

Natalie Portman Kimdir, Natalie Portman Yaşı, Natalie Portman Kaç Yaşında, Natalie Portman Boyu, Natalie Portman Kilosu, Natalie Portman Nereli Kaynak

Comment