Emre Karayel Kimdir? Boyu Kilosu, Kaç Yaşında?, Nerelidir? - Kimdir Bu Ya Height Weight

Emre Karayel Kimdir? Boyu Kilosu, Kaç Yaşında?, Nerelidir?


Emre Karayel Kimdir?

Emre Karayel, 18 Ekim 1972, Kadirli, Osmaniye doğumlu Türk oyuncudur.

Emre Karayel, 18 Ekim 1972'de Kadirli'de doğdu. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümüne girdi. Bölümü bitirmeden Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne geçti. 1999 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra TRT'de çalışmaya başlayan Karayel, sunuculuk yaptı ve çocuk programları hazırladı. 

2000 yılında TRT'de yayınlanan Ablam Benim Böyle İstedi dizisiyle profesyonel oyunculuk hayatına adım atan Karayel, 2002 yılında Kuzenlerim dizisinde ve kendisine ün kazandıran İstanbul Masalı dizisinde rol aldı. Karayel'in oynadığı birçok dizi arasında öne çıkan isimler Gümüş, Kurtlar Vadisi Pusu ve Canım Ailem oldu.

Dizinin yanı sıra sinemaya da adım atan Karayel, 2006 yılında gösterime giren ve yönetmenliğini Onur Ünlü'ün yaptığı Polis ile ilk beyaz perde denemesini yaptı. Polis'i 2007'de Zincirbozan, 2008'de Usta ve 2009'un en önemli yerel yapımlarından Bir Dile Aşk takip etti. Filmleri ve dizileriyle tanınmasına rağmen tiyatrodan hiç kopmayan Karayel, Testosteron, Othello, Ghetto ve Azizname gibi birçok başarılı tiyatro oyununda rol aldı. Testosteron'daki rolü nedeniyle 13. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal veya Komedi Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Emre Karayel Yaşı Kaçtır? Kaç Yaşında?

18 Ekim 1972 doğumludur.

Emre Karayel Nerelidir?

Kadirli

Emre Karayel Boy Kilo

Boyu 180 cm
Kilosu 74 kg


Kaynak: Vikipedi

Emre Karayel Kimdir, Emre Karayel  Yaşı, Emre Karayel Kaç Yaşında, Emre Karayel Boyu, Emre Karayel Kilosu, Emre Karayel Nereli

Comment