Serhat Kılıç Kimdir? Boyu Kilosu, Kaç Yaşında?, Nerelidir? - Kimdir Bu Ya Height Weight

Serhat Kılıç Kimdir? Boyu Kilosu, Kaç Yaşında?, Nerelidir?


Serhat Kılıç Kimdir?

Serhat Mustafa Kılıç, 8 Temmuz 1975; Ankara, Türkiye doğumlu Türk sinema-tiyatro oyuncusu, televizyoncu ve şarkıcıdır.

1994 yılında burslu Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Bu okuldan 1998 yılında yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldu. İlk profesyonel oyunu, Rutkay Aziz'in yönettiği 1998 Ariel Doffman'ın Kayıp (Dullar) oyunuydu. 1999-2000 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. Aynı yıllarda Diyarbakır Şehir Tiyatroları'nda sahne ve oyunculuk dersleri verdi ve bu kurumda Barış Adası oyununun yönetmenliğini yaptı. 2002 yılında mecburi hizmetini tamamlamak üzere Erzurum Devlet Tiyatrosu'na oyuncu olarak atandı. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Reji'de yüksek lisansını tamamladı ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünde öğretmenliğe başladı.

2008 yılında Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden istifa ederek çalışmalarına İstanbul'da devam etmeye başladı. İstanbul'da çalıştığı tiyatrolar arasında Theater Dot ve BKM gibi tiyatrolar yer alıyor. 2009 - 2010 sezonunda İstanbul Şehir Tiyatroları'na "Genel İntihar Provası" oyunuyla katıldı. "Genel İntihar Provası" oyunu İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda kapalı gişe olarak 3 sezon boyunca sahnelendi. Serhat Kılıç, dört farklı karakteri canlandırdığı bu oyundaki performansıyla 14. Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında Yılın En Başarılı Müzikal ve Komedi Erkek Oyuncusu ödülüne aday gösterildi. 2012 yılında Cats & Dogs (Soho İstanbul) adlı bir prodüksiyon şirketi kurdu. 2014 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü kazanan Nuri Bilge CEYLAN'ın yönettiği Kış Uykusu filminde İmam Hamdi karakterini canlandırdı. Bu filmdeki performansıyla 47. SİYAD Ödülleri'ne layık görüldü. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday gösterildi.

Serhat Kılıç Yaşı Kaçtır? Kaç Yaşında?

8 Temmuz 1975 doğumludur.

Serhat Kılıç Nerelidir?

Ankara, Türkiye

Serhat Kılıç Boy Kilo

Boyu 1.78 cm
Kilosu 71 kg


Kaynak: Vikipedi

Serhat Kılıç Kimdir, Serhat Kılıç Yaşı, Serhat Kılıç Kaç Yaşında, Serhat Kılıç Boyu, Serhat Kılıç Kilosu, Serhat Kılıç Nereli

Comment